Понеділок, 06.05.2024, 05:44
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 23 » Ігор Лікарчук – звільняється, ЗНО – в занепаді, корупція у вишах наступає!
16:30
Ігор Лікарчук – звільняється, ЗНО – в занепаді, корупція у вишах наступає!

Ігор Лікарчук вирішив звільнитися з посади очільника Центру оцінювання якості освіти. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Я обіцяв, що друзі по ФБ першими дізнаються про моє рішення. Щоправда, про нього я вже повідомив Міністра. Після подій 21 липня, після сьогоднішніх подій в Івано-Франківську, після звільнення мого сина я не бачу можливості далі працювати в команді, що є сьогодні при владі. Тому сьогодні повторно подаю заяву про звільнення з посади директора УЦОЯО. Прошу мене зрозуміти правильно”, – наголосив він. Окремо Лікарчук нагадав, що першу заяву про звільнення він написав 21 липня. “Але МОН не дало їй руху...”, – додав він.

“Сьогодні, 18 вересня попрощався з колективом УЦОЯО. Добротний, фаховий колектив. Високопрофесійні фахівці, які мовчазно, але успішно робили свою роботу…. Публічно складаю подяку за працю кожному з них. Будь-який керівник повинен мати за честь працювати з такими людьми та цінувати їх.
ТАКОЖ уранці передав свою заяву про звільнення Міністру. Здається, все….”

Соцмережі від учора реагують бурхливо: користувачі обурюються діями силових структур і бездіяльністю влади.  Більшість висловлює підтримку Ігорю Лікарчуку і вважає, що ЗНО знищено і корупція повернеться до вищих навчальних закладів.

Шкода, що справжній професіонал, порядна і надзвичайно відповідальна людина змушена залишити справу, яка так потрібна учням. Уже не залишилося надії на позитивні реформи в освіті та боротьбу з корупцією. Була віра, віра в майбутнє! Діти повірили, що за допомогою ЗНО кожен має рівний доступ до освіти. Зроблена вже колосальна робота, система працювала, були задоволені батьки й абітурієнти, а тепер знову з’явився страх нерівності доступу до освіти і корупції.

Важливість ЗНО в реформі освіти не підлягає сумнівам, адже саме завдяки цьому випробуванню розумні й тямущі учні отримали шанс на чесний вступ до омріяних вишів, а вчителі змогли показати всім свої реальні здобутки у навчанні школярів.

Ігор Лікарчук наголошував: “Систему ЗНО почали залишати професіонали. Ті, хто її починав. Можна знайти гроші на фінансування системи, повернути сервери, купити нову техніку. Але як повернути людей, котрих образили та облили брудом? Чи в цій країні професіонали високого рівня шеренгами шикуються в пошуках роботи за 2000 грн. на місяць? Можу прогнозувати, що відновлення кадрового потенціалу УЦОЯО буде мало не найбільшою проблемою, гострота якої стане відчутною уже дуже швидко. А сьогодні мені щиро жаль, що систему УЦОЯО залишив Богдан Томенчук (молодший). Далі будуть іще...”

І ось  Ігор Лікарчук вирішив звільнитися із посади очільника УЦОЯО. Нагадаємо, що за часів В. Януковича Ігоря Леонідовича було звільнено, однак вдалося зберегти систему ЗНО, хоч вона і не мала розвитку. З поверненням пана Лікарчука на посаду директора УЦОЯО зроблено суттєві кроки в реформуванні і розвитку системи оцінювання.

Нині колектив УЦОЯО звернувся  до Президента України з проханням захистити систему зовнішнього незалежного оцінювання, розібратися в ситуації, що склалася довкола Українського та регіональних центрів, довести українському суспільству й усьому світові, що Україна дійсно цивілізована держава і в ній є місце освітнім реформам.

 Освітній портал “Педагогічна преса”

Переглядів: 445 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar