Неділя, 19.05.2024, 03:12
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 22 » МОН підтримує створення ДНЗ сімейного типу та корпоративних дитсадків
16:52
МОН підтримує створення ДНЗ сімейного типу та корпоративних дитсадків

21 квітня в Міністерстві освіти і науки України за участю заступника міністра Павла Хобзея відбулась Всеукраїнська нарада з питань стану та перспектив розвитку дошкільної освіти.

У нараді взяли участь працівники відділу дошкільної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН, начальник відділу Тамара Панасюк; спеціалісти з питань дошкільної освіти департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій, представники Інституту модернізації змісту освіти, Національної академії педагогічних наук, видавництв і голова правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти».

За словами Павла Хобзея, Міністерство освіти і науки активно працює над документами, що сприятимуть створенню нових типів дитячих садків. «Підтримуємо створення дошкільних навчальних закладів сімейного типу, а також корпоративних дитячих садків», – наголосив заступник міністра освіти і науки.

Також на думку Павла Хобзея, початкова та дошкільна освіта повинні бути тісно пов’язані між собою. Зокрема, звертаючись до учасників наради, заступник міністра закликав активно допомагати вчителям початкової школи. «Перед початківцями стоїть нелегке завдання, тому фахівці з дошкільної освіти можуть поділитися досвідом із колегами. Це може бути досвід навчання через гру, або відсутність домашніх завдань та оцінювання у 1 та 2 класі», – коментує заступник.

Начальник відділу дошкільної освіти Тамара Панасюк проінформувала присутніх про стан розвитку дошкільної освіти. Вона презентувала учасникам наради статистичні дані щодо динаміки народжуваності дітей, мережі дошкільних навчальних закладів, кількості створених місць у ДНЗ, черги на влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади тощо. Також Тамара Панасюк зауважила, що головне завдання – надання якісної дошкільної освіти в кожному дитячому садку.

Про програмово-методичне забезпечення дошкільної освіти поінформувала Тетяна Носачова,  завідувач сектору відділу дошкільного розвитку Інституту модернізації змісту освіти МОН.

Ірина Сіданіч, доктор педагогічних наук, професор кафедри управління навчальним закладом та педагогіки вищої школи навчально-наукового Інституту менеджменту та психології державного вищого навчального закладу «Університет менеджменту освіти», презентувала нову парціальну програму щодо духовно-морального виховання дітей старшого дошкільного віку.

По завершенню наради всі учасники за сприяння ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» та ГО «Здорове людство» мали змогу відвідати традиційну весняну виставку тюльпанів на Співочому полі Києва.

Інформація МОНУ

Переглядів: 469 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar