Середа, 08.05.2024, 11:34
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 6 » МОН повинно проінформувати країну про зміни в системі освіти, – Арсеній Яценюк
10:08
МОН повинно проінформувати країну про зміни в системі освіти, – Арсеній Яценюк

3 липня 2015 року, на колегії Міністерства освіти і науки України звітували про виконання Програми діяльності КМУ, говорили про Стратегії сталого розвитку “Україна 2020″ та проведення вступної кампанії 2015. 

Під час засідання колегії Міносвіти прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що місцева влада має інвестувати в освіту і навчання, а не в кабінети начальників. “Частина доходів місцевих бюджетів, які внаслідок децентралізації зросли за останні півроку на близько 40 %, має бути скерована на систему освіти. Місцеві бюджети сьогодні можуть і купити автобуси, і провести ремонти в школах, і оптимізувати мережу, і розглянути питання доплати вчителям. Є плюс 40 % доходів -11 мільярдів гривень. Аніж інвестувати в кабінети для начальників, політична відповідальність центральної і місцевої влади, – інвестувати в освіту і навчання», – зауважив він.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству освіти і науки розробити комунікаційну стратегію і проінформувати країну про зміни в системі освіти. “Вам необхідна комунікаційна стратегія з дуже простими і зрозумілими меседжами, щоб кожна сім’я, кожен студент знав, які правила вступу, яким чином він може обрати навчальний заклад, яким чином він може потрапити на державне замовлення… Реальна комунікаційна стратегія – проінформувати країну про зміни в системі освіти”, – сказав він.

Глава Уряду також акцентував увагу на корупції у системі освіти. «Є різні види корупції, але корупція в системі освіти – один із найбільш цинічних. Тому що це знищення інтелектуального потенціалу країни, це знищення майбутнього дитини – коли вона дає хабар за те, що їй виписують диплом чи сертифікат».

Арсеній Яценюк звернувся до міністра освіти і науки України Сергія Квіта: «Ваша робота – це очищення освітньої системи від так званих вищих навчальних закладів, які збирали гроші і друкували дипломи, а потім ці студенти зразу реєструвалися на біржі праці».

Також прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Колегії МОН погодився із пропозицією Сергія Квіта та Лілії Гриневич відтермінувати внесення законопроекту «Про освіту» до ВР до початку вересня цього року.

«У перший тиждень сесії у вересні ми повинні внести в парламент закон про освіту – продовжити всеосяжну реформу системи освіти», – сказав він. Також доручив Міністерству освіти і науки вже почати готуватися до нового навчального року в середніх школах. «Уже треба готуватися до 1 вересня по середній школі, тобто збирайте керівників адміністрацій, збирайте керівників місцевих органів влади, як по мережі шкіл, так і з підготовки до наступного навчального року», – сказав Яценюк.

За інформацією Урядового порталу

Переглядів: 415 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar