Субота, 04.05.2024, 01:31
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 7 » Обласний семінар з питань організації роботи опорних шкіл
20:51
Обласний семінар з питань організації роботи опорних шкіл

Сьогодні потрібно йти туди,

куди завтра підуть усі

Стів Джобс

4 квітня опорний заклад «НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» смтТурійськ» радо вітав учасників обласного семінару з питань організації роботи опорних шкіл. Чудова виставка робіт гуртків, флеш-моб, виступи хорового колективу, вокальних груп та найкращих солістів – такими були вітання від учнівського колективу опорного закладу .

Екскурсію в Музеї освіти Турійщини провела вчитель історії Музика Олеся Миколаївна, а директор Ковальчук Оксана Сергіївна ознайомила гостей із матеріально-технічною базою закладу: «Крок за кроком до реалізації мети – створення якісного освітнього середовища».

Подальше ділове спілкування відбувалося у сесійній залі районної ради. Василишин О.В., голова райдержадміністрації, розповів про нелегкі кроки у формуванні освітньої мережі Турійщини.

Тема виступу Матвіюк Н.М., начальника відділу освіти, молоді та спорту – «Ідея створення опорних шкіл як «точок прориву» і шанс рівного доступу до якісної освіти сільських дітей». За закриттям шкіл стоїть не бажання скоротити видатки на освіту, а спроба сформувати мережу закладів, здатних надавати хороші знання, - зазначила Надія Михайлівна.

В підтвердження позитивного результату від оптимізації було запропоновано переглянути коротенький відеосюжет «Великі школи – кращі умови» (https://www.youtube.com/watch?v=z4I7njzVH5k).

Ковальчук О.С. розповіла про шляхи становлення опорного закладу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Турійськ, відповіла на запитання колег.

Богданович Ольга Іванівна, методист з питань загальної середньої освіти та атестації педагогічних працівників зупинилася на питаннях організації роботи опорних шкіл та особливостях набуття навчальним закладом статусу опорної школи.

Стрільчук Василь Іванович, науковий співробітник лабораторії соціологічних досліджень та розвитку освіти Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти розповів про основні принципи організації опорної школи.

По завершенню семінару відбувся круглий стіл «Управління освітою в об’єднаних територіальних громадах», ключовою тезою якого було те, що ми повинні створити сучасні навчальні заклади, які будуть надавати якісні освітні послуги.

Переглядів: 385 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar