П`ятниця, 03.05.2024, 00:01
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 12 » Освітянська профспілка України оприлюднила пропозиції до законопроекту «Про освіту»
12:29
Освітянська профспілка України оприлюднила пропозиції до законопроекту «Про освіту»

Днями на своєму офіційному сайті МОНУ розмістило для обговорення проект закону «Про освіту». За результатами аналізу його положень ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував відповідні пропозиції та застереження до Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України. 

Читати також: Увага! Зараз триває онлайн-трансляція із засідання робочої групи, що працює над законами “Про освіту”, “Про вищу освіту” тощо. Також будуть порушені питання щодо забезпечення учнів 1 – 4 класів безкоштовним харчуванням, працевлаштування випускників ВНЗ і відновлення безплатного проїзду школярів та студентів.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України вважає, що норми нового закону «Про освіту» мають базуватися на гарантіях держави, визначених статтею 53 Конституції України, не можуть погіршувати зміст і обсяг прав освітян, що заборонено статтею 22 Конституції, та враховувати Рекомендації ЮНЕСКО «Про становище вчителів».

Серед норм, на яких наполягає, зокрема, профспілка, такі:

– визнання освіти як головного пріоритету та основи розвитку громадян і країни, зокрема шляхом відповідних капіталовкладень;

– обов’язковість повної загальної середньої освіти;

– забезпечення державою доступності і безоплатності дошкільної, повної загальної середньої освіти дітям незалежно від їх місця проживання, а також професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних, закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання.

Ознайомитись із пропозиціями ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо Проект закону «Про освіту» можна тут.

За матеріалами Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 396 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar