Субота, 04.05.2024, 22:24
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 13 » Підсумки 2016 року в районі. Засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту
13:00
Підсумки 2016 року в районі. Засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту

12 січня відбулося розширене засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту «Аналіз результативності роботи закладів освіти району за 2016 рік та завдання щодо реалізації освітньої політики в районі на 2017 рік».  У роботі колегії взяв участь голова районної державної адміністрації Василишин Орест  Васильович, який запевнив присутніх у тому, що влада завжди буде підтримувати освіту і допомагатиме у вирішенні проблем, які виникають.

Цьогоріч не було звичної доповіді начальника, натомість підсумки проводились з огляду на найбільш значимі події, які відбувались у навчальних закладах району упродовж 2016 року.

Спочатку головний спеціаліст Кушнір Н.І. проаналізувала мережу закладів освіти району, зазначивши, що на її формування впливають демографічні, економічні та соціальні чинники. Саме тому шкільна мережа за  останні роки зазнала суттєвих змін. У 2016/2017 н.р. в районі налічується 3066 учнів, з них 93 підлягають навчанню за індивідуальною формою (по кількості учнів у класі менше 5 осіб). Поглиблене навчання запроваджене у 4 навчальних закладах, всього охоплено 30% учнів 8-9 класів. Профільним навчанням у 5 закладах охоплено 57,6 % старшокласників.

Ковальчук О.С.  поділилась досвідом створення опорного навчального закладу та розповіла про зміцнення матеріально-технічної бази опорного закладу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» смтТурійськ. І хоча нелегкими видались закупівлі товарів та послуг, результати тішать. Новоствореним опорним школам (ЗОШ І-ІІІ ст. с.Купичів та НВК «Луківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей») тепер є у кого повчитися.

В підтвердження правильності обраного курсу  - відео «Великі школи – кращі умови».

Завідувач РМК Євтушок А.С. розповіла про успіхи школярів та педагогічних працівників у 2016 році. В районі є ціла когорта мудрих, досвідчених педагогів, які забезпечують міцні знання та поширюють досвід у межах області та району. Також було зазначено, що результати ДПА-ЗНО наших школярів бажають бути кращими, адже лише 50% претендентів  підтвердили медалі. Тому було наголошено на посиленні відповідальності учителів за результати навчання.

Матеріали 

Цікаво було переглянути відеосюжет  про ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Купичів у передачі "Сніданок з 1+1"  «Зміни свою школу - петриківський розпис у фойє».  Як говорить директор Гончарук О.О. – зайва реклама закладу не зашкодить.

У 2016 році музей освіти Турійщини отримав звання «Зразковий музей». Переможцями обласного огляду музеїв при навчальних закладах стали також музеї ЗОШ І-ІІІ ст. с.Купичів та с.Соловичі.

В районі дуже гостро стоїть проблема оснащення навчальних закладів сучасними комп’ютерами. Тому 37 комплектів, які надійшли наприкінці грудня  у рамках соціального проекту, втіленого завдяки домовленостям між урядами України та Китайської Народної Республіки нас дуже порадували. Проте, у 15 навчальних закладах І-ІІ, І-ІІІ ступенів тривалість експлуатації комп’ютерів – понад 13-15 років. Начальник відділу освіти запевнила, що у 2017 році відділ освіти буде працювати над забезпеченням закладів комп’ютерами та покращенням якості Інтернету.

Переходячи до наступного блоку, Матвіюк Н.М. розповіла, як складно було розпочати добудову ЗОШ І-ІІ ст. с.Мокрець. У її успішне завершення мало хто вірив. Проте, після перегляду фотозвіту, представленого директором Квашуком В.М., всі  щиро позаздрили мокрецьким школярам і оцінили титанічну працю будівельної  бригади та колективу школи.

Начальник групи ЦГО Згоранець Ю.В. розповіла про зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів (перекриття ЗОШ І-ІІІ ст. с.Новий Двір, Купичів, фасад ЗОШ І-ІІ ст. с.Миляновичі), облаштування внутрішніх туалетів. Станом на 12.01.2017 внутрішні санвузли наявні у 89,7% ЗНЗ.

Тимощук Н.С., методист з дошкільної освіти,  зупинилася на питаннях розвитку матеріально-технічної бази ДНЗ (добудова Турійського ДНЗ №1 та №2, ДНЗ с.Маковичі ), реалізацію проектів (Селецький ДНЗ, Годовичівський ДНЗ).

Шкільний автобус – це та ланка, яка з’єднує два прекрасні простори – школу та сім’ю. У 2017 році автобусний парк відділу освіти поповнився двома шкільними автобусами, придбаними за кошти обласного та районного бюджетів. Кушнір Н.І. розповіла про кількість учнів, які підвозяться та представила маршрути руху шкільних автобусів. Окремі рейси дуже перевантажені, тому сподіваємось на придбання ще 2 автобусів.

Про реалізацію в районі проектів Фонду Ігоря Палиці  «Тільки разом» розповідали керівники шкіл. Завдяки участі у проектах вдалося придбати комп’ютерну техніку (ЗОШ І-ІІ ст. с.Гайки, смтТурійськ, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Кульчин), музичну апаратуру (НВК «Луківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», ЗОШ І-ІІ ст.. с.Мокрець, ), спортивне обладнання (ЗОШ І-ІІ ст. с.Туропин, ДЮСШ), облаштування футбольного поля (ЗОШ І-ІІ ст с.Миляновичі), ремонт фойє (ЗОШ І-ІІІ ст. с.Дуліби) та ін.

Матвіюк Н.М. щиро подякувала керівникам навчальних закладів за проведену роботу та побажала успіхів у реалізації нових планів.

З усього сказаного можна зробити висновок: «Під лежачий камінь вода не тече!».

Матеріали колегії

Переглядів: 495 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar