Неділя, 05.05.2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 1 » Практичний семінар «Сучасні аспекти організації індивідуального, інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами»
16:08
Практичний семінар «Сучасні аспекти організації індивідуального, інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами»

30 жовтня 2017 року, в  відділі освіти, молоді та спорту Турійської районної державної адміністрації відбувся практичний семінар «Сучасні аспекти організації індивідуального, інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами».

  • актуальність проблеми інклюзивної освіти, про створення умов для особистісного розвитку дітей з особливими освітніми потребами наголосила завідувач районної психолого-медико-педагогічної консультації Каліщук Тетяна Феодосіївна. Вона акцентувала увагу також  на нормативно-правовому забезпеченні інклюзивного навчання.

Насиченою була практична частина семінару: корекційна допомога дітям з особливими освітніми потребами, індивідуальний підхід, презентації, фрагменти корекційно-розвиткових занять, складання індивідуальної програми розвитку.

Тимощук Надія Степанівна, методист методичного кабінету розповіла про соціально-педагогічний, психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах, психологічну  готовність педагогів,  ознайомила присутніх з особливостями корекційної роботи з такими дітьми.

Сучасні підходи здійснення психологічного супроводу навчально-виховного процесу з дітьми з особливими освітніми потребами розкрито у виступі Гордій Наталії Олександрівни, вчителя інклюзивного навчання /корекція розвитку/ ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Соловичі.

 Учасники семінару подивилися фрагмент заняття з ученицею, яка має відставання в інтелектуальному розвитку, ознайомилися з послідовністю корекційно-розвивальної роботи, навчально-дидактичними матеріалами, які використовує Ящук Світлана Валентинівна, вчитель інклюзивного навчання Турійської ЗОШ І-ІІІ ступенів у своїй роботі.

На завершення відбулося обговорення актуальних питань та підведення підсумків семінару, прийняті відповідні рекомендації.

Переглядів: 375 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar