Четвер, 02.05.2024, 23:31
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 12 » Презентація закону "Про освіту" в уряді
12:31
Презентація закону "Про освіту" в уряді

11 листопада під час засідання уряду Сергій Квіт представив проект закону "Про освіту". Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

У ході презентації міністр освіти і науки розповів про основні засади законопроекту, зокрема, структуру освіти, децентралізацію управління освітою, запровадження державного приватного і державного громадського партнерства, освіту впродовж життя.

Міністр звернув увагу членів уряду на основні принципи освітньої політики, які закладені у законопроекті «Про освіту», зокрема, обґрунтованість дослідженнями та даними, забезпечення рівного доступу та рівної якості освіти, прозорість і публічність прийняття рішень, автономія закладів освіти, освіта впродовж життя, інтеграція в міжнародне освітнє середовище.

"Забезпечення рівного доступу до якісної освіти – це позиція, від якої ми ніколи не будемо відходити. У нас не повинно бути різниці, тобто, усі українці повинні мати рівний доступ до якісної освіти", - наголосив Сергій Квіт.

Законопроект "Про освіту" передбачає розподіл відповідальності управління освітою. Зокрема, Міністерство освіти і науки відповідатиме за освітню політику, а місцеві органи виконавчої влади, які є засновниками певної категорії навчальних закладів, матимуть свою відповідальність.

Стосовно структури освіти Квіт зауважив, що до неї включено позашкільну освіту, а також освіту для дорослих.

"Сучасна людина навчається впродовж життя, тому що ніякої освіти, ніякого диплому ніколи не буде достатньо", - додав Сергій Квіт. Також проектом закону передбачена можливість для батьків вирішувати, коли їхні діти підуть до школи - або в 6 років, або в 7 років.

Реформа освіти потребує принципово нової підготовки вчителів. Тому планується проведення сертифікації педагогічних працівників. «Зарплата викладача безпосередньо буде залежати від рівня його кваліфікації», - підкреслив міністр.

Він повідомив, що законопроект містить поняття принципово нових структур, яких раніше в Україні не було. Мова йде про Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Цей орган не буде залежати від Міністерства освіти і науки, а його склад формуватиметься з представників університетів, роботодавців і студентів.

Також одним із важливих принципів є інтеграція у міжнародне освітнє середовище.

"Ми повинні порівнювати себе на міжнародній арені з кращими зразками, а не порівнювати тільки один з одним. Немає в сучасному світі ніяких внутрішніх ринків. Є тільки одна велика глобальна арена", - зазначив Квіт.

Міністр зазначив, що проект базового закону "Про освіту", на який очікують освітяни, пройшов громадські обговорення у різних форматах, зокрема, і у регіонах України.

Джерело: http://osvita.ua/

Переглядів: 485 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar