Понеділок, 06.05.2024, 00:13
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 13 » Розроблено Положення про післядипломну освіту
11:36
Розроблено Положення про післядипломну освіту

  У Міністерстві освіти і науки завершено роботу над проектом Положення про післядипломну освіту у сфері вищої освіти України, про це повідомляє прес-служба відомства.
  Проект документа розроблено з урахуванням нових засад функціонування системи вищої освіти, визначених Законом України "Про вищу освіту".
  Положенням про післядипломну освіту у сфері вищої освіти визначено, що післядипломною освітою є спеціалізоване вдосконалення освіти та професійної підготовки особи шляхом поглиблення, розширення та оновлення її професійних знань, умінь та навичок або отримання іншої професії, спеціальності на основі здобутого раніше освітнього рівня та практичного досвіду.
  Метою післядипломної освіти є задоволення індивідуальних потреб фахівців у особистому та професійному зростанні, підвищення їх конкурентоспроможності відповідно до суспільних потреб, а також забезпечення потреб держави у кваліфікованих кадрах, здатних компетентно і відповідально виконувати фахові функції, впроваджувати у виробництво нові технології, сприяти подальшому соціально-економічному розвитку суспільства.
  Документом передбачено, що післядипломна освіта має створювати умови для безперервності освіти і включатиме: спеціалізацію, підвищення кваліфікації, стажування або здобуття іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітнього рівня та практичного досвіду.
  Формами післядипломної освіти можуть бути асистентура-стажування, інтернатура, лікарська резидентура, клінічна ординатура тощо.
  Післядипломну освіту здійснюватимуть заклади післядипломної освіти або відповідні структурні підрозділи вищих навчальних закладів і наукових установ.
  Суб’єктами освітнього процесу закладів післядипломної освіти є слухачі, педагогічні працівники, науково-педагогічні працівники та фахівці-практики, які залучатимуться до освітнього процесу на освітньо-професійних програмах.
  Форми організації освітнього процесу та види навчальних занять будуть встановлюватися закладами післядипломної освіти в залежності від складності, мети та змісту навчальної програми відповідно до потреб замовника на підставі укладеного з ним договору.
  Завершеність післядипломної освіти фахівців на окремому етапі засвідчуватиме підсумковий контроль знань і відповідний документ про післядипломну освіту.
  У Міністерстві освіти і науки, зазначають, що проект Положення про післядипломну освіту у сфері вищої освіти України розроблено на виконання Плану заходів МОН з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Коаліційної угоди.

 Зауваження і пропозиції до проекту документа можна надсилати до Міністерства освіти і науки за адресою: i_lysenko@mon.gov.ua.
  З текстом документа можна ознайомитися за таким посиланням >>>

Джерело: http://osvita.ua

Переглядів: 433 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar