Вівторок, 30.04.2024, 05:15
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 20 » Семінар «Впровадження інклюзивної моделі освіти учнів з особливими освітніми потребами в умовах КОЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.
16:23
Семінар «Впровадження інклюзивної моделі освіти учнів з особливими освітніми потребами в умовах КОЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.

15 березня 2018 року, відповідно до плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Турійської районної державної адміністрації, на базі комунального опорного закладу «ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Купичів» відбувся районний семінар для асистентів вчителів інклюзивного навчання, практичних психологів, соціальних педагогів, вчителів-логопедів, вчителів лікувальної фізкультури, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами «Впровадження інклюзивної моделі освіти учнів з особливими освітніми потребами в умовах комунального опорного закладу «ЗОШ І-ІІІ ст.с.Купичів»».

Інклюзивне навчання у закладі загальної середньої освіти організоване з 2017/2018 навчального року з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізації та інтеграції в суспільство, залучення батьків до участі у навчально-виховному процесі.

Заступник директора з навчально-виховної роботи КОЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.с.Купичів» Боровик Олена Анатоліївна розповіла про управлінські кроки щодо створення інклюзивного середовища в закладі загальної середньої освіти, розробку та реалізацію індивідуальних програм розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

 

Про корекційно-розвиткову складову як основу інклюзивної форми навчання, використання інноваційних технологій в роботі з дітьми з особливими освітніми проблемами та проблемами соціалізації висвітлила завідувач Турійської районної психолого-медико-педагогічної консультації Каліщук Тетяна Феодосіївна. Вона також ознайомила педагогів району з особливостями використання субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Сучасні підходи здійснення соціально-педагогічного, психологічного супроводу навчально-виховного процесу з дітьми з особливими освітніми потребами розкрито у виступі Гордій Наталії Олександрівни, асистента вчителя інклюзивного навчання. практичного психолога ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Соловичі.

Про алгоритм роботи асистента вчителя та вимоги до ведення документації розповіла Хільчук Галина Миколаївна, асистент учителя інклюзивного навчання ЗОШ І-ІІ ст.с.Мокрець.

Касьян Алла Володимирівна, вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ст.с.Овлочин, ознайомила присутніх з алгоритмом дій щодо організації індивідуальних занять ЛФК, використанням елементів здоров’язберігаючих технологій під час корекційних занять.

Насиченою була практична частина семінару: корекційна допомога дітям з особливими освітніми потребами, індивідуальний підхід, презентації.

Директор КОЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.с.Купичів» Гончарук Олександр Олександрович ознайомив педагогів району з закладом, внутрішніми нормативними документами. Учасники семінару відвідали індивідуальні корекційно-розвиткові заняття з використанням спеціальних засобів корекції, придбаних за кошти цільової освітньої субвенції:

з розвитку мовлення, (вчитель-логопед КОЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.с.Купичів І-ІІІ ст.» Мельничук Альона Олександрівна),

з корекції розвитку, практичний психолог КОЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.с.Купичів І-ІІІ ст.» Хомюк Наталія Петрівна),

з соціально-побутового орієнтування (соціальний педагог КОЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.с.Купичів І-ІІІ ст.» Панчук Уляна Олександрівна),

з лікувальної фізкультури (вчитель фізичної культури КОЗ «ЗОШ І-ІІІ ст.с.Купичів І-ІІІ ст.» Красак Роман Миколайович).

На завершення учасники семінару ділилися досвідом та проблемами, які виникають під час роботи, де запроваджено інклюзивну форму навчання.

Переглядів: 402 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar