Понеділок, 29.04.2024, 06:57
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Серпень » 31 » Серпнева педагогічна конференція педагогічних працівників «Нова школа: разом до успіху»
09:57
Серпнева педагогічна конференція педагогічних працівників «Нова школа: разом до успіху»

Традиційно новий навчальний рік стартував з конференції педагогічних працівників району, на яке запросили керівників навчальних закладів, їх заступників, завідувачів закладів дошкільної освіти, депутатів районної ради, педагогічних працівників.

Всього у залі було більше трьохсот учасників заходу. В роботі конференції також взяли участь голова райдержадміністрації Орест Василишин, голова районної ради Ольга Черен, голова Луківської селищної ради Анатолій Климук, голова Турійської селищної ради Олексій Безсмертний.

Нинішнє серпневе зібрання педагогічних працівників району пройшло в новому пожвавленому форматі.

Всім педагогам щирі вітання адресували вихованці опорного закладу НВК „ЗОШ І-ІІІ ст.–гімназія” смт Турійськ, у їх виконанні звучали вірші й пісні, присвячені школі.

Отож на ноті позитиву учасники засідання перейшли до оцінки минулорічних досягнень системи освіти району, визначення проблемних моментів та постановки завдань, що вимагає створення Нової української школи.

Із ґрунтовною доповіддю виступила начальник відділу освіти, молоді та спорту Надія Матвіюк. Так, як 2017-2018 навчальний рік ми розпочинали разом з громадами, то і аналіз був проведений спільно. Надія Михайлівна звернула увагу колег на державні пріоритети в галузі освіти. У відео-форматі прозвучали фрагменти виступів Президента України Петра Порошенка на серпневій Всеукраїнській педагогічній конференції.

Доповідь Н.М. Матвіюк була поділена на тематичні блоки, що доповнювались слайдами, виступами спеціалістів відділу освіти, молоді та спорту, вчителів закладів загальної середньої освіти, керівників навчальних закладів.

До слова запрошували завідувача районного методичного кабінету Аллу Євтушок, вихователя Соловичівського дошкільного закладу Оксану Борис, директора комунального опорного закладу «ЗОШ І-ІІІ ст. с.Купичів» Олександра Гончарука, організатора ЗНО-2018 у районі Наталію Кушнір, директора комунального опорного закладу «Луківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» Романа Максимука, директора інклюзивно-ресурсного центру Тетяну Каліщук,  вчителя фізичної культури комунального опорного закладу «ЗОШ І-ІІІ ст. с.Купичів» Романа Красака, заступника директора комунального опорного закладу «Луківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» Тетяну Суху, начальника суспільно-гуманітарного відділу Турійської селищної ради Любов Лисицю.

У нинішньому році розпочинається наймасштабніша за останні роки освітня реформа – практична реалізація Концепції Нової української школи. З 1 вересня усі першокласники будуть навчатися за новим державним стандартом. Отож, на конференції багато уваги приділили саме Новій українській школі. Детально про навчання у ній розповіла тренер та завідувач РМК Алла Євтушок.

В серпні цього року вперше на території району, а саме Луківської селищної ради, на базі комунального опорного закладу «Луківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» працював пришкільний мовний табір з волонтером програми GoCamp. Детально про роботу табору розповіла заступник директора комунального опорного закладу «Луківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» Тетяна Суха.

З вересня 2018 року у Турійську розпочне роботу Інклюзивно-ресурсний цент про роботу якого повідомила директор Тетяна Каліщук.

Також, з доповідями про підготовку закладів загальної середньої освіти до роботи в Новій українській школі та в новому навчальному році виступили начальник суспільно-гуманітарного відділу Турійської селищної ради Любов Лисиця та голова Луківської селищної ради Анатолій Климук.

До учасників серпневої конференції педагогічних працівників звернулися також керівники району. Голова райдержадміністрації Орест Василишин говорив про те, що нинішній час реформування галузі освіти та територіальної реформи є для педагогів непростим і відповідальним. І саме від їх компетентної, самовідданої праці залежить якість надання освітніх послуг, які мають витримати умови конкуренції. Зі свого боку очільник виконавчої влади району пообіцяв педагогічним колективам підтримку у вирішенні соціально-економічних питань й подальшу співпрацю. Адже багато проблем освітніх закладів Турійщини вирішується із залученням коштів державного фінансування. Орест Васильович також відзначив подякою Кушнір Наталію Ігорівну.

Голова районної ради Ольга Черен висловила впевненість в тому, що великий дружний і професійний колектив освітян Турійщини зуміє плідно працювати в тих умовах, що диктує сьогодення. Вона подякувала всім за чималу роботу, проведену до 1 вересня, й побажала Божих благословінь на старті нового навчального року. Подяку голови районної ради О.М. Черен вручила Каліщук Тетяні Феодосіївні.

Ще одна нагорода того дня була для заступника директора комунального опорного закладу "Луківська ЗОШ І - ІІІ ст. - ліцей" Тетяни Сергіївни Сухої, а саме Грамота Міністерства освіти й науки України 

     Цього дня за сумлінну і творчу працю, вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління кращі вчителі були нагороджені грамотами управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації.

Як і передбачається офіційним порядком, конференція педагогічних працівників району прийняла відповідну резолюцію. А неофіційною заключною частиною вчительської серпневої наради стала напутня молитва у виконанні дуету «Два крила».

ДОПОВІДЬ

 

 

Переглядів: 368 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar