П`ятниця, 03.05.2024, 06:33
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 24 » Уряд скорочує асигнування на освіту
12:39
Уряд скорочує асигнування на освіту

Запропонований урядом законопроект "Про освіту" передбачає, що держава забезпечуватиме бюджетні асигнування на освіту в розмірі не меншому 7% ВВП, незважаючи на те, що чинний Закон України "Про освіту" встановлює норму асигнувань в межах 10% національного доходу.

У пояснювальній записці до законопроекту відповідне зменшення асигнувань на освіту обґрунтовується реальною економічною ситуацією в Україні, потенційним зменшенням фіскального простору, а також реальними обсягами фінансування освіти протягом останніх десяти років.

В документі зазначається, що за розрахунками Міністерства освіти і науки реалізація проекту закону "Про освіту" потребуватиме додаткового бюджетного фінансування у розмірі 300 млн. грн.

Зокрема, 100 млн гривень потребуватиме впровадження сертифікації педагогічних працівників, яка стане неодмінним елементом системи забезпечення якості освіти. Зазначені кошти будуть витрачені , на розроблення та друк тестових завдань.

Іншим напрямом, де планується збільшити бюджетні витрати стане впровадження зовнішнього незалежного оцінювання по завершенню базової та профільної середньої освіти. На ці цілі з бюджету буде виділено 200 млн. грн. В уряді пояснюють, що в Україні вже функціонує система ЗНО по завершенню повної загальної середньої освіти, що дає змогу значно заощадити фінансові ресурси на інфраструктуру незалежного оцінювання.

"Крім того, реалізація цієї норми потребує тривалої підготовки, а отже, необхідність її фінансування стануть актуальними через певний час", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту "Про освіту".

Безкоштовне підвезення до місць навчання дітей, які проживають у сільській місцевості, а також забезпечення гуртожитками учнів шкіл які навчатимуться не за місцем проживання, в уряді планують компенсувати запланованою оптимізацією шкільної мережі.

Виходячи з тексту документа, інші статті законопроекту додаткових державних витрат не потребують.

Джерело: http://osvita.ua/

Переглядів: 460 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar