Неділя, 05.05.2024, 06:32
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Турійської районної державної адміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 31 » Волинський обласний центр туризму 75 років виховує молоду генерацію
10:38
Волинський обласний центр туризму 75 років виховує молоду генерацію

28 грудня у Волинському обласному центрі туризму, спорту та екскурсій відбулись урочистості з нагоди 75-річного ювілею закладу.

Представник Українського державного центру туризму, спорту та екскурсій Олег Матюшков зачитав перед присутніми вітальний адрес міністра освіти і науки України Сергія Квіта, де підкреслюється вагоме значення Волинського Центру туризму серед  позашкільних закладів України. «…Вірю в нові високі творчі злети у вихованні молодої генерації…», – зокрема зазначено у вітанні.

Поздоровити колектив позашкільного навчального закладу та туристсько-педагогічний актив області завітали перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця, голова Волинської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський, заступник начальника управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна, голова обласної спілки краєзнавців Геннадій Бондаренко, представники різних позашкільних закладів, громадських організацій  області та журналісти.

Кожен з виступаючих високо оцінював досягнення та професіоналізм колективу Центру туризму, висловлював вдячність за результативність та значні успіхи у розвитку туризму і краєзнавства на Волині, вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері оздоровлення та активного відпочинку дітей, формування національно-патріотичної свідомості, активної громадянської позиції та здорового способу життя у молодого покоління, створення умов для гармонійного розвитку особистості, високі спортивні здобутки волинських туристів на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Леонід Толстіхін, директор обласного Центру туризму, заслужений працівник освіти України, майстер спорту України зі спортивного туризму, у своєму виступі зробив короткий екскурс з історії розвитку туристсько-краєзнавчої роботи на Волині за 75 років з часу створення установи, розповів про значні досягнення та здобутки волинських туристів не лише на теренах України, а й на міжнародній арені. Традиції, які були закладені в далекі 40-ві роки попередніми керівниками (І.Ратнер, Т.Семашко, І.Коротун, Ю.Горобець), передаються з покоління в покоління. Основні завдання були й залишаються незмінними – через туризм та краєзнавство прищепити у дітей любов до рідного краю, виховати здорових і сильних патріотів своєї Батьківщини, здатних долати різні труднощі, орієнтуватися у навколишньому середовищі та набути важливих вмінь і навичок для самореалізації у дорослому житті.

За 75 років десятки тисяч кілометрів подолали юні туристи Волині та їх наставники пішки, на лижах, байдарках, велосипедах гірськими стежками та стрімкими ріками Карпат, Криму, Кавказу, Тянь-Шаню, Паміру, Алтаю, Уралу, Далекого сходу, Кольського півострова, Карелії, пустелями Середньої Азії. Вони пройшли школу туризму, яка залишила на все життя свій відбиток в їхніх душах.

Центр туризму, спорту та екскурсій виховав багатьох майстрів спорту, чемпіонів та призерів всесоюзних, міжнародних і всеукраїнських змагань, вихованці ставали кандидатами наук, професорами, викладачами, професіоналами та високими спеціалістами в різних галузях. Це універсальні люди, які пройшли справжню школу випробувань і завжди дадуть собі раду у житті та принесуть користь своїй державі!

Реалізовуючи Програму розвитку туристсько-краєзнавчої роботи на Волині, Центр туризму створив широку мережу, яка успішно діє у кожному регіоні області. Це 14 філій, 7 станцій юних туристів, 3 відділи туристсько-краєзнавчої роботи при Будинках дитячо-юнацької творчості, 27 базових та 16 опорних шкіл, які є методично-практичними центрами з розвитку туризму і краєзнавства в 97 освітніх округах області.

Щорічно обласний Центр туризму організовує та проводить різноманітні міжнародні, всеукраїнські, обласні, регіональні змагання, турніри, конкурси, фестивалі, військово-патріотичні ігри, походи, екскурсії, експедиції, науково-практичні конференції та семінари з туризму, спортивного орієнтування, краєзнавства, оздоровчі табори для школярів та студентів, туристського активу та працівників освіти.

Сьогодні Центру туризму є чим гордитись: один з найбільших позашкільних закладів України, провідна установа у сфері дитячо-юнацького туризму, атестований з відзнакою за високий рівень освітньої діяльності та результативність у навчально-виховному процесі, нагороджений Почесними грамотами Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України та медалями за вагомий внесок у сфері оздоровлення та відпочинку, інноваційні проекти з розвитку позашкільної освіти.

Успіх роботи Центру туризму, спорту та екскурсій та висока оцінка діяльності – заслуга наполегливої праці колективу та професійної управлінської політики керівника.

Почесні грамоти, подяки, сувеніри та щирі побажання і надалі розвивати дитячо-юнацький туризм, виховувати справжніх патріотів отримали директор, працівники Центру та туристський актив області.

Ольга Яцюк,
зав. інформаційним відділом ЦТСЕ

Переглядів: 540 | Додав: TRVO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar